Välimerkki-koulutus on suunnattu muussa kuin päätoimisessa vakituisessa työsuhteessa oleville henkilöille, joilla ei ole perusasteen jälkeistä ammatillisia valmiuksia antavaa tutkintoa ja joiden tavoitteena on työllistyä tai aloittaa yritystoiminta. Koulutukseen voivat hakeutua myös eläkeläiset, joiden tavoitteena on jatkaa työelämässä.
Koulutuksen kokonaislaajuus on 20 opintopistettä.
Välimerkki-koulutuksessa osallistuja vahvistaa ja kehittää media-alan ja visuaalisen viestinnän taitojaan seuraavilla osa-alueilla:
- videotuotanto, liikkuva kuva
- valokuvauksen perusteet
- valaisu
- äänitys
- editointi
- kuvankäsittely
- digitaalinen julkaisu
Laajuus yhteensä 13 opintopistettä.
Ammatillisen osaamisen rinnalla osallistuja vahvistaa muita työelämässä tärkeitä taitoja:
- sosiaaliset taidot
- ajattelun taidot
- itsesäätelyn taidot
- yrittäjyystaidot
Laajuus yhteensä 7 opintopistettä.
Osallistuja saa koulutuksen aikana henkilökohtaista ohjausta, jolla kartoitetaan aiempaa osaamista, olemassa olevia taitoja ja oppimistarpeita. Lopuksi laaditaan henkilökohtainen suunnitelma jatkopolusta työelämään tai siirtymisestä tutkintotavoitteiseen koulutukseen.
Koulutuksen suoritettuaan osallistuja hallitsee aiempaa paremmin media-alan perustaidot sekä yleisiä työelämätaitoja. ja hänelle voidaan antaa osaamisesta kertovia digitaalisia osaamismerkkejä. Merkki on jatkuvasti yleistyvä tapa osoittaa osaamista työnhakutilanteessa.
Tavoitteena on, että Välimerkki-koulutuksen jälkeen osallistujalla on edellytyksiä siirtyä työllistävämpään ja vakaampaan ammattiin tai vakaampaan työmarkkina-asemaan nykyisissä työtehtävissään.