Draamakasvatus on taidekasvatuksellinen ja kokemuksellinen oppiaine. Siinä opiskellaan ja tutkitaan draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä draamaa taideaineena eri kasvatus- ja oppimisympäristöissä. Oppiaineena se rakentuu sosiokulttuuriseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja korostaa taiteen osallistavaa ja tutkivaa roolia.
Draamakasvatuksen perusopinnot ovat 25 opintopisteen laajuinen kokonaisuus. Ne sisältävät toiminnallista lähiopetusta sekä soveltavasta että esittävästä draamasta (mm. prosessidraamaa, improvisaatiota, näyttelijäntyötä, ohjaamista) sekä kirjallisia oppimistehtäviä, joiden laajuus on 2–4 op/tehtävä.
Lue lisää oppiaineesta Jyväskylän yliopiston sivuilta. Siirry lukemaan.
Lähiopetus järjestetään kymmenenä viikonloppuna Lahden kansanopiston Tietoportin toimitiloissa (Saimaankatu 11, Lahti). Lähijaksojen välillä opetuksesta vastaavat opettajat ohjaavat kirjallisten oppimistehtävien tekemistä sovitussa sähköisessä oppimisympäristössä.
Suositellun aikataulun mukaisesti etenevä opiskelija suorittaa opintokokonaisuuden vuoden aikana. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Suosittelemme kuitenkin, että hakija arvioi ja kalenteroi ajankäyttöään myös itsenäisesti suoritettavien oppimistehtävien osalta.
Perusopintojen suorittaminen avaa mahdollisuuden jatkaa aineopintoihin, joiden suorittaminen antaa tietyin edellytyksin ilmaisutaidon opettajan kelpoisuuden. Aineopintoja järjestetään esim. Jyväskylässä, Helsingissä ja Tampereella. Lue lisää kelpoisuusvaatimuksista.
Opintojaksojen sisältö
Siirry Jyväskylän yliopiston Opinto-oppaaseen